20 Eylül 2012 Perşembe

ÖLDÜRME ÜLEVİ

İki avucunuñ arasında sıkıştırıp uyguladığı basınçla sivrisineğiñ pestilini çıkaran, üstüne düştüğünde kanadından tutup iğrenerek atan, bunu yaparken de bir gıdım olsun vicdanı sızlamayan kişioğlunuñ, beñzer doku, beñzer işlevlerle oluşan daha büyük gövdesini sivrisineğinkinden değerli görmesini salaklık olarak görüyorum.

Sivrisinek seni inçsiz kılıyorsa, onuñ yaşantısına soñ vérebilirsin. Bu, seniñ ülevindir. Beñzer biçimde, başka bir kişioğlu seni inçsiz kıldığında, onuñ yaşantısına soñ vérmek gibi üleviñ de vardır. Ağılanması için sıktığıñ osumuñ, çığırtıları kopartılan kimyasal pusatlardan ayrımı nedir?

Bir kişioğlu, bir karıncadan daha değerli déğildir. Beñzeri olarak, toplum da (kendimize yédiremediğimiz için insan sürüsünü "toplum" olarak adlandırıyoruz) bir karınca yığınından önemli déğildir.

Eviñi hamamböcekleri yığını bastığında, ağılı osumla ölmelerini sağladığıñ gibi, yurdunda seni inçsiz kılan toplumu da tümden yok étmek gibi üleviñ bulunmaktadır. Hamamböcekleri bu yaptığını "soykırım" olarak nitelese de, uruğundakiler evde "temizlik" yaptığını diyeceklerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder